Eivät vieläkään viimeiset vieraat, mutta isännän veli perheineen oli nyt vuorossa.

Kävin hakemassa isännän siskon myös meille toiselta puolen pääkaupunkiseutua. Samalla käytiin Vantaan IKEAssa. Samanlainen näytti olevan kuin tämä toinenkin. Matkaan tarttui pussilakanat lapsille, keittiöpyyhkeitä ja silikonisuteja.

Tytär ja isäntä olivat kattaneet pöydän silläaikaa (siivosimme lautantai-aamupäivän): Joten kun saavuimme, kaikki oli valmista muuten, että lämmittelin piirakoita ja sen sellaisia. Eli touhusin heti keittiössä. Kun kaikki muut olivat saaneet ruokaa, isäntää alkoi huimata. Minä sitten lääkitsin ja hoivasin häntä. Jossain välissä ehdin itse ottaa hieman ruokaa.

Korjasin astiat ja latasin koneen. Katoin kahvipöydän ja pesin kristallilaseja ja tarjosin kahivit isännälle, ettei pyörry taas.

Summasummarum: olin kokoajan menossa ja hääräämässä. Vieraita oli siis 5: isännän sisko ja veli vaimoineen ja veljentyttö poikakaverin kanssa. Ja tietenkin oma väki.

Vaikka kyseessä olivat läheiset vieraat ja ei niin montakaan, niin osasivat passuuttaa itseään. Kaiken kukkuraksi kun lähdin illalla viemään isännän siskoa takaisn kotiin, tuo veljen vaimo sanoi pienellä äänellä, että hän voisi tulla mukaan. Minulla kun oli jo kaikki valmiina kenkiä myöten menin ulos. Ja kun se ei sieltä ulos tullut, lähdimme matkaan. Aikaa siihen että menee ääreltä laidalle kestää kaupungin läpi ajaen yli puolituntia, mutta ei enempää kuin 45 minuuttia. Ja kun sen tekee sinne ja tänne niin meneehän siihen aikaa., melkein puolitoistatuntia. No vieraat oli silläaikaa lähteneet, vaikka veljjen vaimoineen piti jäädä yöksi. Oli kuulema suututtu minulle kun en ottanut rouvaa mukaan !

Hyvä näin, loppu passaaminen siihen. Kaiken järjen mukaan tuo veljentytyön olisi pitänyt viedä tätinsä kotiin kun asuvat puolessa välissä, mutta ei. Se on niin laiska ja ahne, ettei viitsi.

Tästä voitte päätellä että sellaisten vieraiden kestitsiminen ei ole kivaa, joista ei yhtään tykkää. Kaikki ruoka oli kuitenkin viimeisen päälle. Kuohuviinikin oli lahjaksi saatua oikeaa samppanjaa, jonka arvo on yli 30 € Alkossa. Veljen tyttö kyllä ylenkatsoi sitäkin, maistoi lasistaan vähän ja sanoi, että on pahaa. Voitteko kuvitella, akka on kohta 30 vuotias ja käyttäytyy tuolla tavoin !